Hoppa till sidans innehåll

SISU


SISU  

 

   

Länkar till blanketter och dokument, klicka på den så öppnas dokumentet och det kan skrivas ut och fyllas i.  

 

Sammanställning över SISU-utbildningar i Dalarna 2009/2010

 

 

Aktuella kurser och föreläsningar!

 

Vårens kursutbud!


SISU Idrottsutbildarnas kursutbud för våren 2010 finns från och med idag på hemsidan. Det kommer att finnas fyra ämnesområden med ett flertal kurser under varje område. Sammanlagt kan vi locka med 18 kurstillfällen under våren. Vi rivstartar redan 18 januari med Skadeförebyggande träning, block 1, passa på att anmäla dig redan före jul.

Aktuella områden:
IdrottOnline
Idrottens föreningslära
Idrottsledare
Idrottsskador

Nyheter för vårterminen blir:

·          IdrottOnline medlemsregister, fördjupning

·          IdrottOnline hemsidan, fördjupning

·          Idrottens grundtränarutbildning, nivå 1
en fördjupning av grundläggande tränarutbildningar som ex. Plattformen

Som ytterligare en nyhet kommer vi att erbjuda kurser om idrottsskador. Fyra olika block om idrottsskador, vi har valt att certifiera kursdeltagare som genomgår alla fyra blocken.

Har du en anläggning där du vill sätta upp vår kursaffisch? Den finns att hämta på hemsidan som PDF-fil. Eller kontakta oss så skickar vi en affisch till dig.

Elitteam – forskare 2010-2011

Förra årets uppskattade och succéartade projekt elittränarteam – forskare gav mycket nöjda deltagare. Det nya projektet vänder sig denna gång till elittränare, elitaktiva och ev. tillhörande team. Träffarna syftar till att optimera idrottsförutsättningarna för den aktive genom att skapa mötesplatser mellan elittränare, aktiva och idrottsforskare som syftar till kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte. Sista ansökningsdag 9 mars 2010.

Läs hela inbjudan


IdrottOnline – Hemsida grund
En modern hemsideslösning online för att publicera information, lag- och gruppsidor, aktivitetskalender, söka LOK-stöd, dokument- och bildhantering m.m. Kursen genomförs den 17 mars i Leksand.
Läs hela inbjudan


Idrottens föreningslära – Att vara kassör och revisor i föreningen

Vilka är kassörens och revisorns uppgifter i en ideell förening? Vilket ansvar har de tillsammans med styrelsen? Du får tips och regler för den ekonomiska redovisningen. Kursen genomförs den 17 mars i Hedemora.
Läs hela inbjudan

Idrottens föreningslära – Valberedningen nyckeln till framgång
Hur står det till med valberedningen? Börjar den yrvaket samla sig när årsmötet närmar sig? Eller verkar den klarvaket i kontakt med medlemmarna hela året? En aktiv valberedningen är en viktig granat för medlemsinflytande och förnyelse. Därför har valberedningen en nyckelfunktion! Kursen genomförs 25 februari i Falun.
Läs mer


IdrottOnline – Hemsida grund
En modern hemsideslösning online för att publicera information, lag- och gruppsidor, aktivitetskalender, söka LOK-stöd, dokument- och bildhantering m.m. Kursen genomförs den 11 mars i Avesta.

Läs hela inbjudan


Dags att söka till Bosön Idrottsfolkhögskola

Vet du någon som vill jobba med idrott? Säkert har du någon i din omgivning som vill utbilda sig för en framtid på ett idrottsförbund eller SISU Idrottsutbildarna.  Öppet hus på Bosön den 24 mars.
Läs mer


Årsstämmor
Särskild inbjudan har skickats till specialidrottsdistriktsförbunden med anledning av Dalarnas Idrottsförbunds och SISU Idrottsutbildarnas årsstämmor den 14 april.

Elitteam – forskare 2010-2011

Förra årets uppskattade och succéartade projekt elittränarteam – forskare gav mycket nöjda deltagare. Det nya projektet vänder sig denna gång till elittränare, elitaktiva och ev. tillhörande team. Träffarna syftar till att optimera idrottsförutsättningarna för den aktive genom att skapa mötesplatser mellan elittränare, aktiva och idrottsforskare som syftar till kompetensutveckling och erfarenhetsutbyte. Sista ansökningsdag 9 mars 2010.

Läs hela inbjudan


IdrottOnline – Medlemsregister fördjupning

Gå vidare, lär dig mer om att lägga till och hantera: prova på-medlem, familj. Importera och exportera medlemmar, skapa etiketter och statistik. Kursen genomförs 23 februari i Falun.
Läs hela inbjudan

 Specialidrott inom Dalarnas gymnasieskolor

Grundskolans 9:or står inför att välja gymnasieprogram med start hösten 2010. Vi vill lyfta fram möjligheten att hitta Dalarnas gymnasieskolor som erbjuder specialidrott i sin verksamhet.
Läs merKostpolicyn slår fast att kosttillskott inte behövs

En god kosthållning med väl sammansatt mat och dryck, är en förutsättning för optimal träningseffekt, återhämtning, idrottsprestationer och god hälsa. Syftet med policyn är att stödja förbund och föreningar att skapa goda kostvanor inom idrottsrörelsen.

Läs mer

 

 

Momsförslaget slår mot idrottsföreningarna
Vilket föreningsliv vill vi ha i framtiden? Frågan ställs på sin spets bland annat genom den momsutredning som presenterades. Om förslaget blir verklighet kommer många idrottsföreningar att få betala, i både pengar och krånglig administration. Det kommer också att bli svårare att skaffa egna intäkter från bl.a. sponsorer.
Läs mer på RF:s hemsida

Ny trycksak - Kostpolicy

Riksidrottsstyrelsen har antagit en strategisk plan för idrottsrörelsens folkhälsoarbete som bygger på riksdagens antagna folkhälsomål. Beställ ditt exemplar via RF:s kundtjänst eller ladda hem i PDF.

 

Idrottens föreningslära
Här får du chansen att vässa dina kunskaper och lära dig mer om vad som gäller för den ideella föreningen, viktigt när föreningen och verksamheten vill utvecklas.

Idrottens föreningslära är för alla organisationsledare vad körkortet är för alla bilister och är samlingsnamnet på allt som har att göra med föreningskunskap, föreningsjuridik och föreningsrätt.

Läs hela inbjudan

 


Ny version av Idrotten vill

Här kan du ladda hem Idrotten vill se länken nedan. Du kan också beställa Idrotten vill i kortversion. Skillnaden mellan den långa och korta versionen är att introduktionstexten om varje kapitel endast presenteras i korthet. Dock finns fullständiga riktlinjer och vision och värdegrund i sin helhet i kortversionen. För beställning kontakta This is a mailto link
Ladda hem Idrotten vill


Nytt material från SISU Idrottsböcker
Handbollförbundet och SISU Idrottsböcker har producerat två nya material för att lära och träna teknik, en bok och en dvd med titeln Individuell anfalls- och försvarsteknik.
Läs mer

 


 

Mer om kursernas innehåll, målgrupp mm kan ni läsa på vår hemsida:
 
Den som slutar att bli bättre slutar att vara bra!

Karin "Knalin" Boström

SISU Idrottsutbildarna

Idrottens Hus "Ugglan"

Tingshusgatan 13, 771 32 Ludvika

0240-845 60, 070-66 45 460

This is a mailto link

www.sisuidrottsutbildarna.se/dalarna

Uppdaterad: 2016-06-08 02:47
Skribent: Annamärtha Andersson

Tider Ishallen

Vaktmästare
Peter Semmingsson
Tel: 0225-55 616

 

 

 Sisu

 

Hockeyakademin

Svenska ishockeyforbundet

Postadress:
Säters IF IF - Ishockey
Box 40
78321 Säter

Kontakt:
Tel: 0225-525 25
E-post: This is a mailto link

Se all info